Wie wij zijn

Johan Torn
Johan TornOrganisator - fietser
In 2014 was Johan een van de oprichters van de stichting Voorvechter, om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Met een transparant doel: de stichting doneert geen geld aan een beoogde instelling, maar koopt (onderzoeks)materialen. Het motto van stichting Voorvechter is Johan op het lijf geschreven; ‘Je belangeloos inzetten voor een ander.’
Vanuit zijn professie bij het SGS Search laboratorium met de focus op gevaarlijke stoffen, wilde Johan al een hele tijd een actie opzetten voor onderzoek naar Mesothelioom (asbest gerelateerde longvlieskanker). Al in 2014 was er contact met het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis om een bijdrage te leveren aan de aanschaf van e-Noses. Een elektronische neus waarmee longaandoeningen sneller worden ontdekt. 
Bas Smulders
Bas SmuldersOrganisator - fietser
Jaren geleden werd er in de schoonfamilie van Bas het erfelijk gen Pulmonale Hypertensie (HP) ontdekt. PH is een zeldzame progressieve en ongeneeslijke longaandoening. Waar vanwege de kleine groep zieken, maar beperkt geld en onderzoekstijd voor vrijgemaakt kan worden.
Al een hele tijd loopt Bas rond met het idee om een actie op te zetten voor meer bekendheid en om geld in te zamelen voor het onderzoek naar de ziekte, Over welk materiaal/materieel er nodig is, worden nog gesprekken gevoerd, vermoedelijk een fiets voor longfunctieonderzoek . Dankzij Covid-19 was zijn grote hobby voetbal voor lange tijd niet mogelijk. Bas zocht naar een nieuwe hobby en kwam net als vele anderen terecht bij wielrennen en mountainbiken.

Samen in actie

Begin 2021 hebben Johan en Bas elkaar gevonden vanuit de gezamenlijke interesse voor fietsen én de wens om een sportevenement te organiseren voor onderzoek naar longziekten. Het idee voor een Adembenemende 24/7-fietstocht door heel Nederland werd al snel geboren. Ze willen niets liever dan zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar en de behandeling van longziekten, waaronder Mesothelioom en Pulmonale Hypertensie. 

Samen met een fijne groep mensen hebben ze de eerste stap gezet. Doet u ook mee? Echt een steentje bijdragen, dat zou toch adembenemend zijn?

Anna Dekkers
Anna DekkersDuizend poot
Met al wat ervaring in sponsoracties blijkt dat Anna zich graag inzet voor haar medemens. Als collega van Johan en Bas kwam ‘Adembenemend’ in beeld en was ze direct enthousiast om een bijdrage te leveren aan het evenement.

Uit eigen ervaring weet Anna hoe machteloos je staat als een dierbare een bepaalde diagnose krijgt. Reden voor haar om zich tijdens dit project belangeloos in te zetten, zodat patiënten sneller geholpen kunnen worden met een diagnose of de juiste medicatie.

Binnen de organisatie van Adembenemend regelt Anna de administratieve werkzaamheden en helpt ze waar nodig mee aan de organisatie. Dit om zoveel mogelijk geld op te halen, voor de gestelde doelen. Haar motto: met een enthousiast team behaal je de mooiste resultaten.

Miriam van der PasTekstschrijver
Inmiddels alweer drie jaar geleden verloor Miriam haar vader aan longkanker, hij was gediagnosticeerd met een zeldzame vorm van lymfeklierkanker. Dat laatste was onder controle, totdat er in een vergevorderd stadium ook nog longkanker ontdekt werd. Een heftige periode, waaruit heel duidelijk werd wat deze ziekte aanricht en wat voor oneerlijke strijd je doormaakt.

SGS Search doneerde een aantal uren van haar werk als tekstschrijver aan het project Adembenemend. Maar na het gesprek met collega’s Bas en Johan wist ze al snel; ik wil graag meer doen dan een paar uur helpen. Ze hoopt dat hierdoor zoveel mogelijk patiënten een ander ziektebeloop hebben en een positieve toekomst tegemoet gaan.